13.10.11

Ποδηλατικός Γύρος Χωρίς Εταιρείες


Τα έντυπα του Δήμου, που διακινήθηκαν προς τα σχολεία με τρόπο ο οποίος προβάλει συγκεκριμένη εταιρεία και συμπαραθέτει τον Ποδηλατικό Γύρο με τα διαφημιστικά δρώμενα αυτής της εταιρείας, αναπόφευκτα δημιουργούν ενστάσεις.
1. Μέσα από αυτά τα έντυπα, αλλά και με την συνύπαρξη μιας κοινωφελούς δράσης (Ποδηλατικός Γύρος) μαζί με διαφημιστικά δρώμενα (συναυλία Jumping Fish), η «πολιτιστική χορηγία» όπως περιγράφεται από τον Νόμο 3525/26.1.2007 μετατρέπεται σε «διαφήμιση» και «προώθηση πωλήσεων» και όλοι εμείς μετατρεπόμαστε σε ιδανικό φορέα διάχυσης των εμπορικών στόχων της εταιρείας αυτής.
2. Την στιγμή που η ελληνική κοινωνία διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της, είναι όλως διόλου παράδοξο μια εταιρεία συνεργαζόμενη με φορείς του δημοσίου να προωθεί τους εμπορικούς στόχους της χωρίς να καταβάλει φόρους διαφημιστικών εξόδων, και πολύ περισσότερο, απαλλασσόμενη από την φορολόγηση των εσόδων της για τα ποσά που αντιστοιχούν σε αυτή την επονομαζόμενη «πολιτιστική χορηγία».

Σαν γονείς δεν αποδεχόμαστε την διακίνηση και προβολή εντός των σχολείων εταιρικών σημάτων και μηνυμάτων για οποιονδήποτε λόγο, και σαν πολίτες αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε διαφημιστικά δρώμενα οποιασδήποτε εταιρείας.

Επειδή ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δική μας υπόθεση, στις 16 Οκτωβρίου 2011, ώρα 10:30 συναντιόμαστε στο Μοναστηράκι, ακολουθούμε από το Σύνταγμα την διαδρομή του Ποδηλατικού Γύρου όπως έχει οριστεί από την Δημοτική Αρχή, χωρίς όμως να σταματήσουμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το Ζάππειο, και καταλήγουμε πάλι στο Μοναστηράκι.

Συνυπογράφοντες γονείς και πολίτες

No comments:

Post a Comment